reede, 6. mai 2016

4.mai 2016

Jeei, järgmine nädal koju!!!!Suurlinn on suurlinn ja lõputult siin olla ei jaksa. Tegelikult väsitab ka see õige maja üles leidmine siin, eriti kui praktiliselt keegi ei oska teed juhatada ega tea midagi sellest kohast,kus ta liigub või elab.Mulle vähemalt tundub nii.No ma ei tea.
 Spring Lane Care Home, Muswell, jällegi ilusas kohas, selline keskklassi elamispiirkond, roheline, hoolitsetud.Ümberringi poed,kohvikud,restoranid .
Suur maja, viis korrust ja elanikke ka palju-62.Juhataja hästi tore ja rõõmsameelne, muide tunneb ja teab oma elanikke, nimed on meeles ja kõik muu. Juhatajast sõltub tegelikult väga palju, see kuidas ta suhtub oma töötajatesse ja maja elanikesse ja üleüldine suhtumine.Meil on veel pikk tee sinna minna kahjuks, kindlasti on ka meil toredaid kohti, kus töötavad hingega inimesed, aga jätkuvalt olen seisukohal, et läheb veel aega.
Selle maja juhataja on ise õppinud õde ja alustas Inglismaal töötamist suures St.Thomase haiglas, seal kompleksis asub ka Florence Nightingale muuseum.Päritolult šoti-iiri, väga kift kuju.
Põhiliselt olid seal majas dementsed, kes siis ära jaotatud vastavalt raskusastmele korruste peale, kõige kõrgemal olid kõige raskemad.Aga liikuda võisid nad kõik, siis vastavalt kas järelvalvega või mitte.Kui mujal kodudes olid uste peal nimi koos pildiga, siis selles majas ei olnud.Kuna dementsed elavad minevikus ja nad ei pruugi ennast selle pildi pealt ära tunda või ei meeldi neile pilt endast vanana.Aktiviseerimist oli siin eriti tihedalt, hommikupoole ja õhtupoole ja muide-lõuna ajal ja õhtusöögi ajal pakutakse šerrit ja viskit!!!
Aktiviseerimise koha pealt oli selle maja juhataja seda usku,et parem on rohkem liikuda, mitte jääda kuskile voodisse või tooli istuma ja lamama.Õde seal majas ei ole, aga nad teevad kõik selleks,et õde oleks neil olemas,sest see loeb väga palju.
Panin tähele päris alguses, et väga palju kasutatakse suheldes selliseid sõnu nagu love,darling ,dear- kassapidaja ütleb sulle näiteks thank you dear,I'm sorry darling jne.Küsisin selle juhataja käest, et kas see on mingi Inglismaa asi ,ta hakkas naerma ja rääkis kuidas nt Šotimaal öeldi kui nad lapsed olid.Tõlkes siis kõlas see pardike ja kanake.Siis ta rääkis, kuidas tal oli kogemus ka ühe väljendiga, mida nad kasutavad ja nad ei mõtle sellega absoluutselt mitte midagi.Väljend ise kõlas nii- are you alright my lover, paneks ka ju küsima kuidas palun!!!!





see on vanni vanem mudel,uuematel saab reguleerida kõrgust

väga lahe aparaat,mõõdab kõik mis vaja!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar