reede, 6. mai 2016

6.mai Priscilla Wake Field House

Taas kord üks pirakas maja ,kus elanikke 112,üks suuremaid, kus meie oleme käinud.Nagu juba eelnevalt olen maininud, siis enamasti on juhatajad hästi hõivatud ,nii et tuleb tänulik olla, kui leitakse aeg isiklikult ringi käija ja rääkida sinuga ja vastata küsimustele.
Siin majas samamoodi dementsed,üks korrus õendus-hooldus.Käisime ühte meest vaatamas ,kes põeb sama haigust, mis Stephen Hawking, ehk siis ALS-i (amüotroofset lateraalskleroosi) ,ainult selle vahega, et tema veel saab rääkida. Voodi kõrval oli (ma ei tea kuidas seda nimetada,kas tehnika vidin ?) ütleme tehnikavidin, mis reageeris tema pealiigutusele.See süsteem oli ühendatud telefoniga, telekaga,raadioga.Ise see vidin oli juba eakas(26 aastat kasutuses olnud,mitte siis sama haige poolt) jaka väga kallis.
Seda ei ole ilmselt enam mõtet öeldagi, et kõik on omaette tubades ja igal korrusel on terass.Oma köök ja oma pesumaja.Selles majas näiteks ei tohi elanikud suitsetada ja veiniga ka ei tea kuidas on, küll aga käivad ka siinsed elanikud väljas,kas poes või niisama jalutamas.Lemmikloomad on ainult siis lubatud, kui nad on suutelised nende eest ise hoolt kandma.
Siin oli ka uus vann( mille kõrgust saab reguleerida ja tool vannis ka liigub)

ja väga kift tool nende jaoks,kes ei suuda vannis istuda, kusjuures see tool ei ole nii ülemõistuse kallis( 300 naela).
Hooldajad teevad vahetusi 8-20 ja 20-8, aga saad ka lühemalt teha, kui soovid.Ja ühel hooldajal on 5 hooldatavat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar