pühapäev, 1. mai 2016

Jälle üks nädalavahetus möödas.

Kultuur,kultuur,kultuur...Pean ütlema, et hoolimata sellest, et viimased paar päeva on olnud enam-vähem soojad(ikka käin kasukaga veel), hakkab mind see suurlinn väsitama.Isegi kultuurist hakkab küll saama. Laupäeval tegime linna päeva, leidsin Londoni muuseumite loetelust Florence Nightingale muuseumi, seega pidime ka seal ära käima. Muuseum ise asub St.Thomase Haigla küljes, mis on omakorda väga suur asutus. Florence  muuseum oli muide väga huvitav, täitsa kohe huviga vaatasin ja lugesin.
Edasi oli vaja kõhtu täita, seega Hiinalinna ,kuhu mujale ikka sööma minna.Esimene restoran kuhu sisse astusime, oli oi kui rõve( must ja räpane) ,hinnad ka liiga kallid.Tooli pealt püsti ja paremat otsima, järgmine oli ikka palju parem-laual riidest linad, menüü lugemiseajal pakuti küpsiseid, tee tuli kiiresti lauda ja portsu võtsime kahe peale. Üksi lihtsalt ei jõua seda ära süüa ja mis kõige lahedam, pärast toodi lauda õnneküpsised! Ma olen kogu-aeg filme vaadates mõelnud, et nii tahaks ka sattuda sellisesse kohta, kus neid antakse ja mul vedas.
Jalutasime ikka jälle ringi , sammud tuleb ju ka täis käija ja siis bussiga koju.Mulle isiklikult meeldib bussiga rohkem sõita, ta on küll aeglasem kui metroo, aga palju huvitavam.Üks miinus on bussiga sõites-teismelised, need on siin Londonis ka lärmakad ja kasvatamatud jõmpsikad, kes vähemasti mind näiteks häirivad.See selleks, kuna oli volbriöö, siis otsustasime Üllega, et tagumine aeg on üle vaadata pubi, mis juhtumisi meil üle tee praktiliselt. Väga kihvt koht, rahavast muudkui tuli ja tuli,sumin oli ikka selline, millist meie pubides ei ole. Õlut soovitas tüdruk leti taga ja kurta ei ole küll nagu millegi üle.Huvitav oli see, et juuakse oma klaas või paar ja minnakse koju või kuhu iganes nad lähevad.Keegi ei joo ennast lösakile kuskile laua äärde ja pubi seinal oli mõistlik soovitus- be nice or leave! Väga õige ju!
Pühapäeval jälle kultuuri! National Portrait Museum ja Trafalgal Square ja bussisõitu!
Oh see muuseum oli ka huvitav. Kõik kuningad ja kuningannad jne. Mõni pilt oli nii hästi joonistatud, et panin nina täitsa klaasi lähedale veendumaks, et see on ikka joonistatud. Nii ilusti olid maalitud pitsid ja tikitud mustrid ja kangad.
Trafalgal Square- päike ja rahvast palju.Tegevust igasugust- kes kuulab muusikuid, kes vaatab õhus hõljuvaid tegelasi, kes niisama istub treppide peal( isegi istusime ,nurrusime päikese käes ja lihtsalt vaatasime inimesi), kes ronib kujude otsa, et pilti teha.
Soho meeldib mulle ka väga, rohkem kui hiinalinn ja Sohos jalutades näed ka igasuguseid huvitavaid tegevusi. Eile koperdasime gaybaari ukse taha, täna sattusime transvestiidide baari ukse taha.
Ülle tahtis hiinalinnast pirukaid, mina Sohost sushit, järelikult jalutuskäik. Tegelikult sushit on igal pool, aga millegipärast oli mul just Sohost seda vaja ja muide maitses ka väga hea. Metroo on meil see nädalavahetus välistatud, seega otsisime bussipeatuse ja koju. Miski on meid ära väsitanud.









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar