reede, 15. aprill 2016

Reede 15.aprill.
Manor Farm Care Home

Eile õhtul hakkasime kaardi pealt otsima seda kohta ja no taaskord, täitsa masendav-nii kaugel, 4-s tsoonis. Ehk siis ükskõik milliseid kaarte ja juhiseid vaatad, ikka tuleb miljon bussi pluss metroo,enne kui kohale jõuad.Ohkisime veidi, kumbki tegi oma märkmeid,mina kirjutan busssijaamade nimed koos tähtedega üles, nii on hea sotti saada,et sa ikka õige bussi peale lähed. Eile muidugi avastasime ka metroojaamas Oyster kaardi saldot kontrollides,et meil mõlemal see miinuses.Mis mõttes????Esmaspäeval panime kumbki oma kaardile 32 naela ehk siis ostsime nädala kaardi 1-2 tsooni jaoks.Ja neljapäeval on miinuses. Kerge paanika tekkis, järelikult on ju vaja juurde raha panna , kuidas me muidu sõita saame.No 10 naela juurde ja metroosse.Mida me arutasime pool teed eile linna oli,kuhu kadus meie raha?
Ok, täna siis alustasime oma teekonda metrooga ja seekord läks eriti hästi,et peale metrood bussi peale istudes ja sealt maha astudes,oli hooldekodu kohe bussipeatuse juures.Super.Hakka seal East Londonis nüüd tiirutama....
Niisiis hooldekodu, suur ,3 korrust  ja elanikke 81.See oli muide kohe ka tunda nii suhtumisest meisse,elanikesse,töötajate olekust et see üks kombinaat ole.Kui väiksemates kohtades oldi valdavalt hästi sõbralikud ja taheti väga rääkida meiega,siis selles majas vaatas juhataja kella pidevalt ja küsis kogu-aeg kas meil on veel küsimusi...
Kõik elanikud on üksinda toas,mingit tubade jagamist nagu meil ei ole, jällegi igal korrusel oma söögituba, baariruum oli,kus pidavat serveeritama väga häid kokteile.Kokteili ei saa muidugi iga päev või siis kui sul tuju tuleb, selleks on oma kindel päev ikka!Pesupäevi on ka rohkem kui kord nädalas, võib isegi kaks-kolm korda pesta!
Siis oli neil selline huvitav süsteem veel juhuks, kui nende arust on vaja keegi haiglasse viia. Enne tuleb kohale eraldi team, kes siis hindab inimese olukorda, seisukorda, kas äkki saab ravida koha peal jne enne kui läheb lahti sõit haiglasse.Sest valitsuse arust saadetakse vanureid ja mitte siis ainult vanureid, vaid hooldekodudest elanikke liiga kergekäeliselt haiglasse.Ja see niiöelda süsteem reguleerib seda.Kui palju hooldajaid korruse peale tööl on? Nt esimesel korrusel oli 26 elanikku ja 6 hooldajat pluss üks õde. Loomulikult on ka füsioterapeut, logopeed, dieetõde, psühholoog.
Mis mulle meeldis oli see, et kui hooldaja küsib elaniku käest nt mis sa täna süüa soovid, siis näidatakse 2 pilti, sest kui sa ütled toidu nime, siis ta ei mäleta, mis toit see selline on, aga pildi järgi ta saab aru ehk nagu piktogramm süsteem. Sama riietega, võtad kapist välja kas need püksid või siis need püksid.Ei ole lihtsalt mõtet tekitada rohkem segadust juurde, kui seda juba niigi on.
Ja vann., mis selles majas oli....Super lahe, muidugi on see ainult nendele, kes saavad ise istumisega hakkama, aga ikkagi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar